Dit is zowel fysiek als mentaal/emotioneel belastend. Tijdens de zwangerschap versoepelen de banden en kapsels van de bekkengewrichten onder hormonale invloed.

Deze versoepeling zorgt ervoor dat de indaling en bevalling beter mogelijk zijn. Maar wanneer de banden bij houdingsveranderingen of langdurige lichaamshoudingen te ver worden gerekt, ontstaat er bekkenpijn.

Deze pijn kan variëren van licht tot heel ernstig/ invaliderend en wisselend zijn gedurende de dag of een periode. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen ook na de bevalling bekkenklachten kunnen houden.

Binnen onze praktijk behandeld Rikst zwangerschaps gerelateerde bekkenklachten volgens de methode van Röst. (www.rosttherapy.com )

Volgens deze methode worden al 20 jaar gewerkt met goed resultaat.

De dagelijkse bewegingsmogelijkheden staan in de therapie centraal. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen en adviezen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Daarnaast wordt er geprobeerd om de spierspanning in de spieren van het bekken te verminderen en een balans te vinden tussen beweging en rust.

Indien na de bevalling klachten ontstaan of aanhouden kunnen bovenstaande oefeningen in combinatie met manuele therapie en/ of dry needling een goede combinatie vormen.

Ook kan fysiotherapie ondersteunen in het opbouwen van (sport) activiteiten.

Er is zelfs een app voor patiënten beschikbaar als naslagwerk.